william hill online casino


Reviewed by:
Rating:
5
On 29.10.2020
Last modified:29.10.2020

Summary:

Panda Panda Panda

Mr. & Mrs. Panda - Liebevolle handgefertigte Produkte & Geschenke aus dem Herzen Norddeutschlands. Panda Panda. Kindermusical ab 5 Jahren. Text: Leo Lukas & Ten Pan Sni (​Georg Mayrhofer). Musik: Klaus E. Kofler. DarstellerInnen: Heinz Jiras (Tiger, Pudel. Panda ist ein Lied des US-amerikanischen Rappers Desiigner aus dem Jahre Die erste und einzige Single seines Debütmixtapes New English wurde.

Panda Panda Panda Special offers and product promotions

Panda ist ein Lied des US-amerikanischen Rappers Desiigner aus dem Jahre Die erste und einzige Single seines Debütmixtapes New English wurde. Entdecken Sie Panda Panda Panda Panda Panda von JOY bei Amazon Music. Werbefrei streamen oder als CD und MP3 kaufen bei quadnet.nu Panda Panda. Kindermusical ab 5 Jahren. Text: Leo Lukas & Ten Pan Sni (​Georg Mayrhofer). Musik: Klaus E. Kofler. DarstellerInnen: Heinz Jiras (Tiger, Pudel. Mr. & Mrs. Panda - Liebevolle handgefertigte Produkte & Geschenke aus dem Herzen Norddeutschlands. Kindermusical von Leo Lukas, Ten Pan Sni und Klaus E. Kofler Ensemble: WiKiMu Wiener Kinder Musical | For Kids 5+. Die Tiere des. Jetzt Tickets für Panda, Panda - LaWie in Wien sichern! Original-Karten zum Bestpreis, Termine und alle Informationen auf quadnet.nu! Mein Spirituelles Tier Ist Ein Panda: Panda & Pandas Notizbuch 6'x9' Liniert Geschenk für Pandabären & Niedlich (German Edition) [Faul, Pandabär] on.

Panda Panda Panda

Ein fauler Panda als WWF Maskottchen und als Musical Star. Dieses Kindermusical war die quadnet.nution des “Kabarett Niedermair” und ist in. Jetzt Tickets für Panda, Panda - LaWie in Wien sichern! Original-Karten zum Bestpreis, Termine und alle Informationen auf quadnet.nu! Panda ist ein Lied des US-amerikanischen Rappers Desiigner aus dem Jahre Die erste und einzige Single seines Debütmixtapes New English wurde. Mehr laden. Sehr schnelle Lieferung und die Ware ist einwandfrei. Inhaltlich ist das Lied eine Selbstdarstellung Desiigners, der seinen Lebensstil, darunter seinen Wett Terminal und - handelseine Schusswaffen und sein Autoanpreist. Endorphine strömen durch unseren Was Heisst Storniert und wir freuen uns über unsere kreative Idee! English Choose a language for shopping.

Panda Panda Panda Product details

Register a free business account. Das fühlt sich gut an und sorgt somit für langfristige Freude. Ihr Benutzername. Wir haben kleine Geschenke, persönliche Geschenke, Geschenke Casinospiele Kostenlos Spielen Password recovery. ORG Wsop Europe Besucherrekord International 4. Deine Welt soll High 5 Casino Free Slots Magie und Lebensfreude sein und dich gut fühlen lassen! April Panda Panda Panda

Panda Panda Panda Navigatiemenu Video

Desiigner - Panda (Official Audio) Panda Panda Panda So kann es sein, dass du ein Roxy Palace Casino No Deposit Weihnachtsgeschenk, Ostergeschenk oder ein Geburtstagsgeschenk für die Mama oder den Papa suchst. Im Bunker. Zum Beispiel ist die Tasse oder das Kissen, was du geschenkt hast noch nach Jahren die Lieblingstasse oder das liebste Kuschelkissen deiner Freundin? Verpackung ökologisch einwandfrei, endlich mal keine Plastikumverpackungen. August Nicht wiederbeleben! Ein fauler Panda als WWF Maskottchen und als Musical Star. Dieses Kindermusical war die quadnet.nution des “Kabarett Niedermair” und ist in. Wer hätte gedacht, dass ausgerechnet der tollpatschige Panda Po zum Drachenkrieger gekürt wird? Der Held des DreamWorks Klassikers Kung Fu Panda als.

Panda Panda Panda Navigation menu Video

Panda Panda Panda Panda Panda Panda Panda Panda Panda Panda Panda Panda Panda Panda Panda Panda Geschenke für Geburtstage, Feiertage und wichtige Anlässe Natürlich gibt es häufig Anlässe, die uns dazu animieren jemanden ein Geschenk zu machen. So kann eine schöne Geburtstagskarte zum Schmunzeln bringen oder eine Aufmunterungskarte neue Motivation schenken. Quelle: Trusted Shops. Passwort zurücksetzen. Aber auch eine von Hand geschriebene Karte mit ein paar liebevollen Worten macht dein Geschenk zu etwas ganz besonderem. Von Hand geschriebene Karten sind etwas ganz Besonderes. Von kleinen Geschenken zur Geburt bis hin zu ausgefallenen Geburtstagsgeschenken, persönlichen Hochzeitsgeschenken und originellen Einschulungsgeschenken. Zum Beispiel ist die Tasse oder das Vegas Country Casino, was du geschenkt hast noch nach Jahren die Lieblingstasse oder das liebste Cs 1 6 Online Spielen deiner Freundin? Einige Stimmen meinten jedoch, dass sich das Lied zu stark nach dem Stil des erfolgreichen Rappers Future anhöre. Wir haben für jeden das richtige Geschenk mit unseren individuellen Exclusive Casino Bonus Codes und Sprüchen. Baby Spiele Read Edit Wie Funktioniert Poker history. In vertrok Bill Harkness naar China om levende panda's te vangen en mee te nemen naar de Verenigde Staten. De panda is een bedreigde diersoort, omdat het verspreidingsgebied door toedoen van de mens steeds kleiner is geworden. Prince Of Persia Kostenlos Spielen Artikel Ladbrokes Stock. Het fokken van panda's wordt moeilijk gemaakt door de aard van de panda. Jaeger, and Q. Wereldwijd zijn er annobuiten China, slechts zestien dierentuinen met reuzenpanda's. Casino In Dresden indeling. Retrieved September 3, May 11, De meeste reuzenpanda's die buiten China leven Better Bots eigendom van de Chinese overheid en worden voor een periode van ongeveer tien jaar aan dierentuinen uitgeleend. Er is meerdere malen waargenomen dat de moeder haar jongen doelbewust wakker maakt om met ze te spelen. De overeenkomsten in tandvorm tussen de reuzenpanda en de kleine panda zijn een geval van convergente evolutie als gevolg van hun gedeelde plantenetende levenswijze en de twee zijn in feite niet nauw verwant. Retrieved 10 January Dong, R. Hierdoor kan de panda midden in de sneeuw slapen terwijl de lichaamstemperatuur Tipico Ingolstadt blijft.

De kop valt goed op door de duidelijke zwarte oogomgeving, neus en oren. Een dergelijke afwijkende tekening op de kop wordt wel een gezichtsmasker genoemd.

Maskers komen ook wel voor bij andere beren, zoals de wasbeer Procyon lotor en de brilbeer Tremarctos ornatus , deze laatste soort heeft er zelfs zijn naam aan te danken.

Het is echter met name de breedte van de kop die de beer zo'n karakteristiek uiterlijk geeft. De schedel van de reuzenpanda is veel breder dan die van alle andere beren.

Boven op de schedel is een verhoogde kiel aanwezig, de sagittale kam. Deze kam wordt naar onderen toe snel breder wat het schedeloppervlak vergroot.

Deze vergroting van het schedeloppervlak maakte de enorme spiermassa van de kaakspieren mogelijk. De kaakspieren en kiezen van panda's lijken op die van planteneters.

Ook de tanden en kiezen zijn verbreed, de panda heeft zelfs de breedste tanden van alle moderne roofdieren. De tanden en kiezen zijn niet alleen breed, maar ook plat en niet puntig.

De meeste roofdieren hebben juist scherpe, dunne tanden om stukken vlees af te scheuren. Alleen de puntige hoektanden verraden de vleesetende voorouders, deze zijn nauwelijks van vorm veranderd.

Deze kenmerken van de schedel zijn allemaal aanpassingen op het eten van grote hoeveelheden plantaardig materiaal, dat zorgvuldig fijngekauwd moet worden om het te kunnen verteren.

De panda heeft een groot lichaam dat voorzien is van een dikke huid en vacht. Het lichaam is aangepast op een leven in relatief koude streken.

Panda's hebben met 'normale' beren gemeenschappelijke voorouders. De scheiding tussen beren en panda's vond 19 miljoen jaar geleden plaats.

Toen waren het nog omnivoren. Tussen 2 en 4 miljoen jaren geleden gingen panda's over tot een volledig plantaardig dieet.

Roofdieren eten meestal vlees en hebben een sterk maagzuur zodat de vertering zeer snel verloopt. Bij typische planteneters, zoals koeien , is het darmstelsel sterk verlengd en zijn soms meerdere magen aanwezig.

De reuzenpanda heeft dus een maag-darmstelsel van een roofdier dat echter voorzien wordt van plantendelen. De panda moet dit compenseren door het eten van grote hoeveelheden planten.

Omdat de panda houtige planten eet komen relatief veel splinters in het spijsverteringsstelsel terecht. Dergelijke houtsplinters kunnen de slokdarm, de maag en de darmen beschadigen.

Om dit te voorkomen heeft de panda verschillende aanpassingen aan het spijsverteringsstelsel. De maag van de panda is eerder te vergelijken met die van een kip dan met die van andere beren vanwege de zeer dikke en gespierde maagwand.

Kippen eten kleine steentjes om het voedsel te vermalen waardoor ze net als de panda een stevige maagwand hebben.

Ook de slokdarm van de panda is voorzien van een vorm van bescherming, de slokdarm of oesofagus is voorzien van een hoorn-achtige laag.

Ten slotte zijn ook de darmen voorzien van een beschermende laag tegen de splinters, de darmen zijn voorzien van een extra dikke slijmlaag.

De mannetjespanda heeft ongewoon kleine geslachtsorganen , dit wordt veroorzaakt door een bot dat bij veel roofdieren aanwezig is.

Dit bot wordt het penisbot of baculum genoemd en dient bij roofdieren als versteviging van de penis. Bij veel roofdieren zoals andere beren is het penisbot recht en steekt naar voren.

De meeste soorten roofdieren hebben hierdoor duidelijk zichtbare geslachtsorganen. Bij de panda is het bot echter gekromd en wijst het naar achteren.

Dit bemoeilijkt de paring van de panda aanzienlijk. De panda heeft een opmerkelijk kleurpatroon van duidelijk afgescheiden witte en zwarte delen van het lichaam.

Hierbij moet worden vermeld dat het slechts de lichaamsbeharing is die de kleur van de panda geeft. De huidskleur van de dieren is namelijk geheel zwart, net als overigens bij de ijsbeer het geval is.

Het grootste deel van de vachtkleur van de panda is wit, de zwarte delen hebben een minder groot oppervlak.

Bij de ondersoort Ailuropoda melanoleuca qinlingensis neigen de kleuren meer naar bruin en geel. De panda heeft een witte kop en bovenzijde van nek en eerste deel van de rug, met zwarte poten en schouders aan de voorzijde en zwarte poten aan de achterzijde.

De oogomgeving, de oren en de neuspunt zijn zwart van kleur. Dat de opvallende lichaamstekening van de panda een bijzondere reden moest hebben was al lange tijd bekend, maar waarom de beer een grotendeels witte kleur lichaamsbeharing heeft ontwikkeld was lange tijd onduidelijk.

Tegenwoordig weet men dat dieren die een afstekende kleurentekening hebben weliswaar opvallen buiten hun natuurlijke habitat, maar dat ze vrijwel onzichtbaar zijn in hun natuurlijke leefomgeving.

Dit komt doordat door de tegenstaande kleuren, in het geval van de panda zwart en wit, het lichaam optisch gezien uiteen valt in verschillende delen.

Een dergelijke complexe vorm van camouflage komt vaker voor in de dierenwereld, zoals de strepen van zebra's. Door de afstekende kleuren is de panda duidelijk als zodanig herkenbaar voor soortgenoten.

De panda verplaatst zich van de bergen naar de dalen als de winter intreedt, maar ook in de dalen kan het sneeuwen zodat de beer soms enige tijd in een besneeuwd landschap moet zien te overleven.

De panda heeft hiertoe een dikke huid die aan de epidermis -de bovenzijde- voorzien is van een dichte beharing en aan de onderzijde is een vetlaag aanwezig om het dier tegen koude te beschermen.

Daarnaast bevat de huid klieren die een vettige stof afscheiden waardoor de vacht waterdicht wordt. Hierdoor kan de panda midden in de sneeuw slapen terwijl de lichaamstemperatuur stabiel blijft.

De panda heeft vier poten waarvan de achterpoten het grootst zijn. Met de achterpoten kan een panda niet snel rennen, maar ze zijn wel geschikt om te klimmen.

De panda kan zich met de voorpoten niet ophijsen, daar is het dier veel te zwaar voor. Met de klauwen ankert de panda zich terwijl de achterpoten het dier langs de stam omhoog duwen.

De achterpoten hebben geen huidkussentje aan de achterzijde van de voet, zoals bij andere beren voorkomt. De voorpoten zijn weliswaar kleiner, maar de klauwen zijn zeer krachtig.

Ze bezitten een extra 'duim' om bamboestengels beter te kunnen grijpen. Beren zijn normaal gesproken niet in staat om voorwerpen stevig vast te pakken.

Dit komt doordat alle vingers lange nagels hebben en bovendien allemaal dezelfde kant op staan. De panda kan een handbeweging maken die alle andere roofdieren vreemd is, zodat ze plantendelen kunnen vastklemmen en hierdoor hun voedsel kunnen plukken.

De panda heeft hiertoe een soort extra 'duim' ontwikkeld die tegenover de vijf normale vingers staat. Deze zesde vinger is echter geen uitgroeisel van de middenhandsbeentjes zoals alle andere vingers, maar een uitsteeksel van het polsbeen.

Deze structuur wordt wel de radiale sesamoid genoemd. Het botje is hierdoor veel dikker en breder dan de andere vingers.

Omdat het geen echte vinger is, draagt het uitsteeksel geen nagel. Als een panda een bamboestengel vastpakt, wordt deze tussen de vingers en het polsbeenbotje geklemd.

Ook wordt de grip van de voorpoot vergroot door vliezen tussen de tenen, welke niet te zien zijn door de dikke beharing.

Een radiaal sesamoid komt ook voor bij de kleine panda, maar bij deze soort is het botje sterk onderontwikkeld. De kleine panda is, net als de panda, voornamelijk een bamboe-eter, maar heeft relatief meer vlees op het menu staan.

Het feit dat binnen de groep van beren het polsbotje alleen bij de panda en de kleine panda voorkomt, wijst op hun nauwe verwantschap ondanks het totaal andere uiterlijk en de verschillende levenswijze.

Een polsbotje kwam ook voor bij de uitgestorven soort Simocyon batalleri , die verwant is aan zowel de kleine panda als de panda.

Net als andere zoogdieren heeft de panda een staart, maar deze is in vergelijking met katberen, zoals de kleine panda, zeer kort.

De staart wordt ongeveer 10 tot 15 centimeter lang. In vergelijking met de echte beren heeft de panda echter de op een na langste staart, alleen die van de lippenbeer Ursus ursinus wordt nog langer.

De staart dient om geurstoffen uit klieren bij de anus te verspreiden en wordt hiertoe heen en weer bewogen. Daarnaast dient de staart om de cloaca - en anusopening af te dekken als deze niet worden gebruikt.

De panda is een echte bodembewoner die vrijwel altijd op de grond leeft. Alleen om te slapen en bij een confrontatie met een roofdier klimt de panda in een boom, waar vervolgens gewacht wordt tot het gevaar is verdwenen.

Het vluchtgedrag van de panda bestaat uit een relatief slome tred. Lange tijd werd zelfs gedacht dat de beer te dom was om te vluchten. Als een panda echter in het nauw wordt gedreven en geen kant meer op kan, is het dier goed in staat zich te verdedigen.

Panda's zijn in een dergelijke situatie beslist niet ongevaarlijk en kunnen zich goed verweren, waarbij gebruik wordt gemaakt van de bek en de klauwen.

De krachtige kaken van de beer kunnen hierbij gemakkelijk een bot versplinteren. De mannetjes zijn in de paartijd agressief naar elkaar. Van panda's is bekend dat ze in uitzonderlijke situaties mensen kunnen aanvallen.

De panda is schemer- en nachtactief , overdag slaapt de beer in een boom. Hierbij wordt het lichaam om een tak gekromd op enige hoogte om te slapen.

Ook om te schuilen voor slecht weer en om zich in veiligheid te brengen klimt de panda in bomen, het is echter voornamelijk een bodembewoner. Panda's houden geen winterslaap, ze zijn het gehele jaar door actief.

Dit in tegenstelling tot veel andere beren, die een deel van het jaar wegkruipen in een hol. In de koelere maanden van het jaar verplaatsen ze zich wel naar de lager gelegen delen van het areaal, omdat de temperaturen hier hoger zijn dan in de bergstreken van het zomerverblijf.

Panda's zijn bestand tegen slechte weersomstandigheden zoals sneeuw. De panda behoort tot de roofdieren Carnivora. Dit is een groep zoogdieren waarvan de meeste vertegenwoordigers vrijwel uitsluitend leven van vlees en hierbij levende prooidieren actief opsporen en doden.

De panda heeft zich echter gespecialiseerd in het eten van planten en is veel te traag om achter prooien aan te gaan. Het dieet bestaat voor het overgrote deel uit verschillende delen van een aantal soorten bamboe.

Daarnaast worden ook wel andere planten gegeten. De voorouders van alle beren zijn aan te merken als echte vleeseters, maar de panda is een planteneter geworden, die echter af en toe nog wel dierlijk materiaal eet.

De panda leeft in het wild vrijwel volledig van bamboeplanten. Deze zijn dan ook ongeschikt als voedsel en worden weggegooid. De groene delen van de plant worden eerst verkleind door ze in porties te bijten en worden vervolgens opgegeten.

De panda leeft van verschillende delen van de plant; zowel de stengels, de bladeren als de uitschieters worden gegeten.

De panda is niet het enige voorbeeld van een dier dat oorspronkelijk van andere dieren leefde, maar in de loop der evolutie volledig is overgeschakeld op planten.

Voorbeelden van dieren die een dergelijke ontwikkeling hebben ondergaan zijn een aantal landschildpadden Testudinidae. De panda heeft deze gespecialiseerde aanpassingen niet.

Het basisplan van het spijsverteringsstelsel is nog grotendeels gebaseerd op dat van een vleesetend roofdier. Wel zijn zowel de slokdarm, de maag en de darmen voorzien van een verharde laag om ze te beschermen tegen splinters die met het voedsel worden meegevoerd.

Het voedsel moet lange tijd worden gekauwd om de voedingsstoffen die hierin zitten te kunnen verteren. De darmen zijn niet gebouwd om plantaardige cellen af te breken zoals bij de typische planteneters voorkomt.

Ze zijn in vergelijking met andere plantenetende dieren, zoals de eerder genoemde landschildpadden, relatief erg kort. De panda produceert als gevolg hiervan ook grote hoeveelheden mest, bestaande uit de onverteerde delen van de gegeten planten.

Omdat panda's in relatief koude gebieden leven, waar het vaak sneeuwt, is een tekort aan voedsel al snel fataal.

De panda leeft in bamboebossen en hoeft daarom niet te zoeken naar voedsel, dit is er in het natuurlijke leefgebied in grote overvloed.

Vanwege de grote hoeveelheden die zijn benodigd en het feit dat de planten fijn moeten worden gekauwd, spendeert de panda het grootste deel van zijn tijd aan eten.

Gemiddeld besteedt een panda de helft tot driekwart van zijn tijd aan het kauwen van de bamboe. Bamboe bevat, naast grotendeels onverteerbare vezels, slechts 5 tot 30 procent eiwit.

Panda's halen de helft van hun energie uit deze eiwitten. Een derde komt uit de koolhydraten suikers van de bamboe, en de rest uit de vetten. Ook de melk van de reuzenpanda's lijkt op die van hypercarnivoren.

Herbivoren halen daarentegen meer dan de helft van hun energie uit koolhydraten, en hun melk is veel minder eiwitrijk.

Van ongeveer 60 soorten is beschreven dat ze door de panda kunnen worden gegeten, maar in de praktijk zijn er ongeveer 35 soorten die daadwerkelijk een belangrijk deel van het menu bepalen.

Bamboe vermeerdert zich via de wortels, maar soms vindt een gesynchroniseerde bloei plaatst. De planten bloeien dan allemaal tegelijkertijd en na de bloei sterven de bovengrondse delen massaal af.

Dit gebeurde onder andere in in Nationaal Park Wolong in Sechuang. Twee jaar later bleek dat de panda's in dit gebied meer van een andere soort bamboe aten, Fargesia robusta die in meer laaggelegen streken groeit.

De panda leeft, naast bamboe, ook van andere planten zoals gentiaan , lisse , grassen en andere bloeiende planten. Vroeger werd wel gedacht dat het dier zonder bamboe niet kon overleven, maar in gevangenschap kan de beer ook volledig omschakelen naar een dieet van sappige planten.

Net als andere beren is de panda in staat om vissen uit het water te slaan. Van in gevangenschap gehouden exemplaren is wel bekend dat ze gekookt vlees accepteren.

Panda's maken gebruik van geursignalen om elkaars positie te lokaliseren. Hiervoor worden zowel de urine als de uitwerpselen gebruikt. Mannetjes gebruiken dergelijke geurvlaggen het hele jaar door.

Dit dient om mannelijke concurrenten uit het leefgebied te houden. Vrouwtjes verspreiden vooral geurstoffen gedurende de paartijd bij wijze van lokstof.

Ze zijn zo makkelijker te vinden door de mannetjes. Hierbij zijn een aantal factoren van belang zoals de afstand van de boom, tot de veelgebruikte looproutes door het bos, de ruwheid van de bast van een boom en de aanwezigheid van mos op de boombast.

Ook de diameter van een boom kan een rol spelen bij het afzetten van een geurvlag. Reuzenpanda's leven het grootste deel van het jaar solitair.

Ze maken geen nest en hebben ook niet anderszins een plek waar ze vaak verblijven of zich in terugtrekken. Alleen in de paartijd zoeken ze elkaar op en het zijn dan de mannetjes die op zoek gaan naar een vrouwtje.

Als een mannetje een concurrent tegenkomt zal gepoogd worden deze te verjagen. De vrouwtjes worden gelokt door het maken van geluiden.

Deze lijken echter niet op het gebrul van andere beren, maar doen denken aan het blaffen van een hond of het blaten van een schaap. De paartijd duurt enkele weken en hierbij zoeken de mannetjes heel actief naar een vrouwtje.

Deze periode loopt van maart tot mei. Dit bemoeilijkt de kansen van een mannetje om voor nageslacht te zorgen. De vrouwtjes hebben gedurende deze periode een opgezwollen cloaca en vertonen rusteloos gedrag.

De vrouwtjes worden om de twee tot drie jaar bevrucht. Dat is omdat het vrouwtje haar jong soms tot twee jaar moet opvoeden.

Het paren zelf is ook niet geheel zonder complicaties. Deze vertraging van de bevruchting kan oplopen van 1,5 tot 4 maanden.

Dit mechanisme komt ook bij andere dieren voor en dient om de vrouwtjes de kans te geven om het nageslacht in de beste omstandigheden geboren te laten worden.

Het vrouwtje is vier tot vijf maanden drachtig, wat relatief kort is voor beren van een dergelijke grootte. De exacte draagtijd loopt uiteen van tot dagen.

De jongen komen meestal ter wereld in augustus en september. Het is niet in staat om zonder hulp van de moeder te eten, zich te verplaatsen of zelfs maar de eigen lichaamstemperatuur te handhaven.

Soms worden twee jongen geboren en in uitzonderlijke gevallen komen er drie ter wereld. Bij de zoogdieren komt het wel vaker voor dat de jongen bij hun geboorte nog zo sterk onderontwikkeld zijn dat ze totaal niet op de ouderdieren lijken.

De jongen van de panda komen echter extreem vroeg ter wereld. Ze zien er bij hun geboorte meer uit als een dikke worm dan een beerachtig dier.

Jongen die pas geboren zijn wegen slechts 85 tot gram. Bij de meeste andere beren zijn de jongen al verder ontwikkeld, maar ze zijn nog wel kaal.

De jongen van de panda zijn dat niet, wat een opmerkelijk verschil is. Ze hebben nog geen echte lichaamsbeharing, maar zijn al wel voorzien van een laag donsachtige haartjes.

Het jong heeft een relatief lange staart, die naarmate het dier ouder wordt steeds korter wordt. Het jong zal snel naar een van de tepels van de moeder proberen te kruipen waarbij de moeder assisteert.

Het jong drinkt veel, dit kan oplopen tot 14 keer per dag. De jonge panda groeit snel en wordt vier keer zo zwaar in een tijdsbestek van tien dagen.

Na zes maanden weegt het jong ongeveer 12 kilo en na ongeveer elf maanden stopt het jong met melk drinken bij de moeder. Het jong schakelt dan over op het eten van bamboe.

Het jong blijft ongeveer anderhalf jaar bij de moeder. Spel speelt een grote rol in het leven van de jonge panda's.

Ze spelen veel met elkaar, waarbij ze over elkaar heen rollen en elkaar zachtjes bijten. Ook de moeder speelt mee met de jonge dieren.

Dit doet ze kennelijk niet alleen om de jongen rustig te krijgen, zoals bij andere beren vaak het geval is. Er is meerdere malen waargenomen dat de moeder haar jongen doelbewust wakker maakt om met ze te spelen.

Een panda bereikt na ongeveer zes jaar de volwassenheid, waarna het dier zich kan voortplanten. De vrouwtjes worden iets eerder volwassen dan de mannetjes.

In gevangenschap in dierentuinen worden de dieren veel ouder, gemiddeld 26 jaar. Een voorbeeld daarvan is Bao Bao geboortejaar , een mannetjespanda van de Berlijnse dierentuin Zoologischer Garten Berlin.

De afstamming van de reuzenpanda is lang een hevig omstreden twistpunt geweest. Sommige geleerden meenden dat hij verwant was aan de beren, andere zagen hem als een grote uitvoering van een wasbeerachtige vanwege een vermeende verwantschap met de kleine panda op grond van een gelijkenis in het gebit.

Er is ook wel geopperd om op grond van de grootte van de geslachtsorganen de panda in te delen bij de ruimere groep van de kleine beren Procyonidae , waarbij de kleine panda indertijd ingedeeld werd.

Soms werd dit probleem opgelost door een oervorm aan te nemen, een op een kat lijkende voorouder van zowel de panda, als de beren, die ongeveer 40 miljoen jaar geleden geleefd zou hebben en ook de wasberen en de hondachtigen zou hebben voortgebracht.

Genetisch en serologisch onderzoek sinds de jaren tachtig bewees dat de uiterlijke schijn in dit geval niet bedriegt en de reuzenpanda tot de beren, Ursidae, behoort waarop hij zo sterk gelijkt.

De overeenkomsten in tandvorm tussen de reuzenpanda en de kleine panda zijn een geval van convergente evolutie als gevolg van hun gedeelde plantenetende levenswijze en de twee zijn in feite niet nauw verwant.

De kleine panda wordt tegenwoordig beschouwd als de enige nog levende vertegenwoordiger van de familie kleine panda's Ailuridae.

De laatste gemeenschappelijke voorouder van de pandabeer en de andere moderne beren leefde een kleine twintig miljoen jaar geleden in het vroege Mioceen.

Er is tegenwoordig uit het Mioceen een hele tak aan pandabeerachtigen bekend, de Ailuropodinae. De oudste daaronder is Kretzoiarctos die in Spanje gevonden is en als een aanwijzing gezien wordt dat deze groep zich in Europa ontwikkeld heeft.

Sinds het begin van het Plioceen , ongeveer 5 miljoen jaar geleden, komt zover bekend alleen nog het geslacht Ailuropoda voor, waartoe ook de moderne reuzenpanda behoort.

Deze is daarmee de enige levende vertegenwoordiger van de onderfamilie Ailuropodinae. De reuzenpanda is niet de enige soort uit het geslacht Ailuropoda , er zijn ook uitgestorven soorten bekend.

De oudste daarvan is de vrij kleine Ailuropoda microta die 2,4 miljoen jaar geleden op het eind van het Plioceen leefde.

Fossielen van de soort Ailuropoda baconi zijn bekend uit grotten en karst -vullingen uit zuidelijk China , Myanmar en Vietnam.

Retrieved May 15, Les classement single. Retrieved May 16, GfK Entertainment Charts. Retrieved May 27, Dance Top 40 lista.

Retrieved January 20, Single track Top 40 lista. Retrieved September 3, Irish Singles Chart. Retrieved May 21, Top Digital Download. Retrieved July 4, The Official Lebanese Top Retrieved July 31, Dutch Top 40 Retrieved June 11, Single Top Top 40 Singles.

Retrieved May 6, Retrieved June 4, Official Charts Company. Retrieved May 20, Entertainment Monitoring Africa.

Retrieved August 9, Singles Top Retrieved May 14, Swiss Singles Chart. Retrieved May 30, Retrieved May 17, Retrieved July 2, Australian Recording Industry Association.

Retrieved January 6, Archived from the original on December 28, Retrieved December 29, Hung Medien.

Retrieved December 9, Retrieved December 31, Retrieved November 1, GfK Entertainment in German. Retrieved January 1, Retrieved March 27, Retrieved October 7, Federazione Industria Musicale Italiana.

Retrieved February 23, Dutch Top Retrieved December 25, Recorded Music NZ. Retrieved January 2, Retrieved December 8, Retrieved December 15, Retrieved August 15, Retrieved April 10, Retrieved November 15, Retrieved December 4, Archived from the original on 10 August Retrieved 18 February Retrieved October 16, November 29, Retrieved January 19, Bundesverband Musikindustrie.

Retrieved February 3, Select "" in the "Anno" drop-down menu. Select "Panda" in the "Filtra" field. Select "Singoli online" under "Sezione".

British Phonographic Industry. Select singles in the Format field.

Panda Panda Panda Panda Panda Panda

Panda Panda Panda Video

Desiigner - Panda (Official Music Video)

De voorpoten zijn weliswaar kleiner, maar de klauwen zijn zeer krachtig. Ze bezitten een extra 'duim' om bamboestengels beter te kunnen grijpen.

Beren zijn normaal gesproken niet in staat om voorwerpen stevig vast te pakken. Dit komt doordat alle vingers lange nagels hebben en bovendien allemaal dezelfde kant op staan.

De panda kan een handbeweging maken die alle andere roofdieren vreemd is, zodat ze plantendelen kunnen vastklemmen en hierdoor hun voedsel kunnen plukken.

De panda heeft hiertoe een soort extra 'duim' ontwikkeld die tegenover de vijf normale vingers staat. Deze zesde vinger is echter geen uitgroeisel van de middenhandsbeentjes zoals alle andere vingers, maar een uitsteeksel van het polsbeen.

Deze structuur wordt wel de radiale sesamoid genoemd. Het botje is hierdoor veel dikker en breder dan de andere vingers.

Omdat het geen echte vinger is, draagt het uitsteeksel geen nagel. Als een panda een bamboestengel vastpakt, wordt deze tussen de vingers en het polsbeenbotje geklemd.

Ook wordt de grip van de voorpoot vergroot door vliezen tussen de tenen, welke niet te zien zijn door de dikke beharing.

Een radiaal sesamoid komt ook voor bij de kleine panda, maar bij deze soort is het botje sterk onderontwikkeld. De kleine panda is, net als de panda, voornamelijk een bamboe-eter, maar heeft relatief meer vlees op het menu staan.

Het feit dat binnen de groep van beren het polsbotje alleen bij de panda en de kleine panda voorkomt, wijst op hun nauwe verwantschap ondanks het totaal andere uiterlijk en de verschillende levenswijze.

Een polsbotje kwam ook voor bij de uitgestorven soort Simocyon batalleri , die verwant is aan zowel de kleine panda als de panda.

Net als andere zoogdieren heeft de panda een staart, maar deze is in vergelijking met katberen, zoals de kleine panda, zeer kort. De staart wordt ongeveer 10 tot 15 centimeter lang.

In vergelijking met de echte beren heeft de panda echter de op een na langste staart, alleen die van de lippenbeer Ursus ursinus wordt nog langer.

De staart dient om geurstoffen uit klieren bij de anus te verspreiden en wordt hiertoe heen en weer bewogen. Daarnaast dient de staart om de cloaca - en anusopening af te dekken als deze niet worden gebruikt.

De panda is een echte bodembewoner die vrijwel altijd op de grond leeft. Alleen om te slapen en bij een confrontatie met een roofdier klimt de panda in een boom, waar vervolgens gewacht wordt tot het gevaar is verdwenen.

Het vluchtgedrag van de panda bestaat uit een relatief slome tred. Lange tijd werd zelfs gedacht dat de beer te dom was om te vluchten.

Als een panda echter in het nauw wordt gedreven en geen kant meer op kan, is het dier goed in staat zich te verdedigen. Panda's zijn in een dergelijke situatie beslist niet ongevaarlijk en kunnen zich goed verweren, waarbij gebruik wordt gemaakt van de bek en de klauwen.

De krachtige kaken van de beer kunnen hierbij gemakkelijk een bot versplinteren. De mannetjes zijn in de paartijd agressief naar elkaar.

Van panda's is bekend dat ze in uitzonderlijke situaties mensen kunnen aanvallen. De panda is schemer- en nachtactief , overdag slaapt de beer in een boom.

Hierbij wordt het lichaam om een tak gekromd op enige hoogte om te slapen. Ook om te schuilen voor slecht weer en om zich in veiligheid te brengen klimt de panda in bomen, het is echter voornamelijk een bodembewoner.

Panda's houden geen winterslaap, ze zijn het gehele jaar door actief. Dit in tegenstelling tot veel andere beren, die een deel van het jaar wegkruipen in een hol.

In de koelere maanden van het jaar verplaatsen ze zich wel naar de lager gelegen delen van het areaal, omdat de temperaturen hier hoger zijn dan in de bergstreken van het zomerverblijf.

Panda's zijn bestand tegen slechte weersomstandigheden zoals sneeuw. De panda behoort tot de roofdieren Carnivora.

Dit is een groep zoogdieren waarvan de meeste vertegenwoordigers vrijwel uitsluitend leven van vlees en hierbij levende prooidieren actief opsporen en doden.

De panda heeft zich echter gespecialiseerd in het eten van planten en is veel te traag om achter prooien aan te gaan. Het dieet bestaat voor het overgrote deel uit verschillende delen van een aantal soorten bamboe.

Daarnaast worden ook wel andere planten gegeten. De voorouders van alle beren zijn aan te merken als echte vleeseters, maar de panda is een planteneter geworden, die echter af en toe nog wel dierlijk materiaal eet.

De panda leeft in het wild vrijwel volledig van bamboeplanten. Deze zijn dan ook ongeschikt als voedsel en worden weggegooid. De groene delen van de plant worden eerst verkleind door ze in porties te bijten en worden vervolgens opgegeten.

De panda leeft van verschillende delen van de plant; zowel de stengels, de bladeren als de uitschieters worden gegeten.

De panda is niet het enige voorbeeld van een dier dat oorspronkelijk van andere dieren leefde, maar in de loop der evolutie volledig is overgeschakeld op planten.

Voorbeelden van dieren die een dergelijke ontwikkeling hebben ondergaan zijn een aantal landschildpadden Testudinidae. De panda heeft deze gespecialiseerde aanpassingen niet.

Het basisplan van het spijsverteringsstelsel is nog grotendeels gebaseerd op dat van een vleesetend roofdier.

Wel zijn zowel de slokdarm, de maag en de darmen voorzien van een verharde laag om ze te beschermen tegen splinters die met het voedsel worden meegevoerd.

Het voedsel moet lange tijd worden gekauwd om de voedingsstoffen die hierin zitten te kunnen verteren. De darmen zijn niet gebouwd om plantaardige cellen af te breken zoals bij de typische planteneters voorkomt.

Ze zijn in vergelijking met andere plantenetende dieren, zoals de eerder genoemde landschildpadden, relatief erg kort.

De panda produceert als gevolg hiervan ook grote hoeveelheden mest, bestaande uit de onverteerde delen van de gegeten planten.

Omdat panda's in relatief koude gebieden leven, waar het vaak sneeuwt, is een tekort aan voedsel al snel fataal. De panda leeft in bamboebossen en hoeft daarom niet te zoeken naar voedsel, dit is er in het natuurlijke leefgebied in grote overvloed.

Vanwege de grote hoeveelheden die zijn benodigd en het feit dat de planten fijn moeten worden gekauwd, spendeert de panda het grootste deel van zijn tijd aan eten.

Gemiddeld besteedt een panda de helft tot driekwart van zijn tijd aan het kauwen van de bamboe. Bamboe bevat, naast grotendeels onverteerbare vezels, slechts 5 tot 30 procent eiwit.

Panda's halen de helft van hun energie uit deze eiwitten. Een derde komt uit de koolhydraten suikers van de bamboe, en de rest uit de vetten.

Ook de melk van de reuzenpanda's lijkt op die van hypercarnivoren. Herbivoren halen daarentegen meer dan de helft van hun energie uit koolhydraten, en hun melk is veel minder eiwitrijk.

Van ongeveer 60 soorten is beschreven dat ze door de panda kunnen worden gegeten, maar in de praktijk zijn er ongeveer 35 soorten die daadwerkelijk een belangrijk deel van het menu bepalen.

Bamboe vermeerdert zich via de wortels, maar soms vindt een gesynchroniseerde bloei plaatst. De planten bloeien dan allemaal tegelijkertijd en na de bloei sterven de bovengrondse delen massaal af.

Dit gebeurde onder andere in in Nationaal Park Wolong in Sechuang. Twee jaar later bleek dat de panda's in dit gebied meer van een andere soort bamboe aten, Fargesia robusta die in meer laaggelegen streken groeit.

De panda leeft, naast bamboe, ook van andere planten zoals gentiaan , lisse , grassen en andere bloeiende planten.

Vroeger werd wel gedacht dat het dier zonder bamboe niet kon overleven, maar in gevangenschap kan de beer ook volledig omschakelen naar een dieet van sappige planten.

Net als andere beren is de panda in staat om vissen uit het water te slaan. Van in gevangenschap gehouden exemplaren is wel bekend dat ze gekookt vlees accepteren.

Panda's maken gebruik van geursignalen om elkaars positie te lokaliseren. Hiervoor worden zowel de urine als de uitwerpselen gebruikt.

Mannetjes gebruiken dergelijke geurvlaggen het hele jaar door. Dit dient om mannelijke concurrenten uit het leefgebied te houden.

Vrouwtjes verspreiden vooral geurstoffen gedurende de paartijd bij wijze van lokstof. Ze zijn zo makkelijker te vinden door de mannetjes.

Hierbij zijn een aantal factoren van belang zoals de afstand van de boom, tot de veelgebruikte looproutes door het bos, de ruwheid van de bast van een boom en de aanwezigheid van mos op de boombast.

Ook de diameter van een boom kan een rol spelen bij het afzetten van een geurvlag. Reuzenpanda's leven het grootste deel van het jaar solitair.

Ze maken geen nest en hebben ook niet anderszins een plek waar ze vaak verblijven of zich in terugtrekken. Alleen in de paartijd zoeken ze elkaar op en het zijn dan de mannetjes die op zoek gaan naar een vrouwtje.

Als een mannetje een concurrent tegenkomt zal gepoogd worden deze te verjagen. De vrouwtjes worden gelokt door het maken van geluiden.

Deze lijken echter niet op het gebrul van andere beren, maar doen denken aan het blaffen van een hond of het blaten van een schaap. De paartijd duurt enkele weken en hierbij zoeken de mannetjes heel actief naar een vrouwtje.

Deze periode loopt van maart tot mei. Dit bemoeilijkt de kansen van een mannetje om voor nageslacht te zorgen. De vrouwtjes hebben gedurende deze periode een opgezwollen cloaca en vertonen rusteloos gedrag.

De vrouwtjes worden om de twee tot drie jaar bevrucht. Dat is omdat het vrouwtje haar jong soms tot twee jaar moet opvoeden. Het paren zelf is ook niet geheel zonder complicaties.

Deze vertraging van de bevruchting kan oplopen van 1,5 tot 4 maanden. Dit mechanisme komt ook bij andere dieren voor en dient om de vrouwtjes de kans te geven om het nageslacht in de beste omstandigheden geboren te laten worden.

Het vrouwtje is vier tot vijf maanden drachtig, wat relatief kort is voor beren van een dergelijke grootte.

De exacte draagtijd loopt uiteen van tot dagen. De jongen komen meestal ter wereld in augustus en september. Het is niet in staat om zonder hulp van de moeder te eten, zich te verplaatsen of zelfs maar de eigen lichaamstemperatuur te handhaven.

Soms worden twee jongen geboren en in uitzonderlijke gevallen komen er drie ter wereld. Bij de zoogdieren komt het wel vaker voor dat de jongen bij hun geboorte nog zo sterk onderontwikkeld zijn dat ze totaal niet op de ouderdieren lijken.

De jongen van de panda komen echter extreem vroeg ter wereld. Ze zien er bij hun geboorte meer uit als een dikke worm dan een beerachtig dier.

Jongen die pas geboren zijn wegen slechts 85 tot gram. Bij de meeste andere beren zijn de jongen al verder ontwikkeld, maar ze zijn nog wel kaal.

De jongen van de panda zijn dat niet, wat een opmerkelijk verschil is. Ze hebben nog geen echte lichaamsbeharing, maar zijn al wel voorzien van een laag donsachtige haartjes.

Het jong heeft een relatief lange staart, die naarmate het dier ouder wordt steeds korter wordt. Het jong zal snel naar een van de tepels van de moeder proberen te kruipen waarbij de moeder assisteert.

Het jong drinkt veel, dit kan oplopen tot 14 keer per dag. De jonge panda groeit snel en wordt vier keer zo zwaar in een tijdsbestek van tien dagen.

Na zes maanden weegt het jong ongeveer 12 kilo en na ongeveer elf maanden stopt het jong met melk drinken bij de moeder. Het jong schakelt dan over op het eten van bamboe.

Het jong blijft ongeveer anderhalf jaar bij de moeder. Spel speelt een grote rol in het leven van de jonge panda's. Ze spelen veel met elkaar, waarbij ze over elkaar heen rollen en elkaar zachtjes bijten.

Ook de moeder speelt mee met de jonge dieren. Dit doet ze kennelijk niet alleen om de jongen rustig te krijgen, zoals bij andere beren vaak het geval is.

Er is meerdere malen waargenomen dat de moeder haar jongen doelbewust wakker maakt om met ze te spelen. Een panda bereikt na ongeveer zes jaar de volwassenheid, waarna het dier zich kan voortplanten.

De vrouwtjes worden iets eerder volwassen dan de mannetjes. In gevangenschap in dierentuinen worden de dieren veel ouder, gemiddeld 26 jaar.

Een voorbeeld daarvan is Bao Bao geboortejaar , een mannetjespanda van de Berlijnse dierentuin Zoologischer Garten Berlin.

De afstamming van de reuzenpanda is lang een hevig omstreden twistpunt geweest. Sommige geleerden meenden dat hij verwant was aan de beren, andere zagen hem als een grote uitvoering van een wasbeerachtige vanwege een vermeende verwantschap met de kleine panda op grond van een gelijkenis in het gebit.

Er is ook wel geopperd om op grond van de grootte van de geslachtsorganen de panda in te delen bij de ruimere groep van de kleine beren Procyonidae , waarbij de kleine panda indertijd ingedeeld werd.

Soms werd dit probleem opgelost door een oervorm aan te nemen, een op een kat lijkende voorouder van zowel de panda, als de beren, die ongeveer 40 miljoen jaar geleden geleefd zou hebben en ook de wasberen en de hondachtigen zou hebben voortgebracht.

Genetisch en serologisch onderzoek sinds de jaren tachtig bewees dat de uiterlijke schijn in dit geval niet bedriegt en de reuzenpanda tot de beren, Ursidae, behoort waarop hij zo sterk gelijkt.

De overeenkomsten in tandvorm tussen de reuzenpanda en de kleine panda zijn een geval van convergente evolutie als gevolg van hun gedeelde plantenetende levenswijze en de twee zijn in feite niet nauw verwant.

De kleine panda wordt tegenwoordig beschouwd als de enige nog levende vertegenwoordiger van de familie kleine panda's Ailuridae.

De laatste gemeenschappelijke voorouder van de pandabeer en de andere moderne beren leefde een kleine twintig miljoen jaar geleden in het vroege Mioceen.

Er is tegenwoordig uit het Mioceen een hele tak aan pandabeerachtigen bekend, de Ailuropodinae. De oudste daaronder is Kretzoiarctos die in Spanje gevonden is en als een aanwijzing gezien wordt dat deze groep zich in Europa ontwikkeld heeft.

Sinds het begin van het Plioceen , ongeveer 5 miljoen jaar geleden, komt zover bekend alleen nog het geslacht Ailuropoda voor, waartoe ook de moderne reuzenpanda behoort.

Deze is daarmee de enige levende vertegenwoordiger van de onderfamilie Ailuropodinae. De reuzenpanda is niet de enige soort uit het geslacht Ailuropoda , er zijn ook uitgestorven soorten bekend.

De oudste daarvan is de vrij kleine Ailuropoda microta die 2,4 miljoen jaar geleden op het eind van het Plioceen leefde. Fossielen van de soort Ailuropoda baconi zijn bekend uit grotten en karst -vullingen uit zuidelijk China , Myanmar en Vietnam.

Deze soort was wat groter dan de huidige reuzenpanda en vormt daarvan de directe voorouder; in feite wordt al het jongste fossiel materiaal bij deze vorm ondergebracht.

Een middelgrote tussenvorm tussen A. In vroegere literatuur was het gebruikelijk al deze soorten als ondersoorten van Ailuropoda melanoleuca te zien.

Er worden wel twee moderne ondersoorten onderscheiden: Ailuropoda melanoleuca melanoleuca en Ailuropoda melanoleuca qinlingensis.

In werd een grootschalig genoomonderzoek op de reuzenpanda afgerond, vooral met het oog op de vruchtbaarheidsproblemen waarmee de diersoort te kampen lijkt te hebben.

Het onderzoek heeft aangetoond dat het genoom van de reuzenpanda tussen de andere bekende genomen het meest gelijkenissen vertoont met dat van de hond.

Dit betekent echter niet dat de panda nu als hondachtige moet worden beschouwd. Wat wetenschappers het meest verbaasde, is dat de panda geen genen heeft om cellulose af te breken, een stof die veel in bamboe te vinden is.

De panda wordt veel gebruikt als mascotte. Het bekendst is de panda als het logo van het World Wide Fund for Nature.

Dit heeft verschillende oorzaken; ten eerste de witte kop met zwarte vlekken. De kop is daarnaast veel breder dan die van alle andere beren door de grote schedel, kiezen en kauwspieren.

Ook de manier van eten is ongebruikelijk voor roofdieren. De panda gaat hierbij op zijn achterwerk zitten en pakt de bamboestengels met beide poten vast, wat er antropomorf uitziet.

De reuzenpanda speelt een rol in de cultuur, zoals in de folklore. Een Chinees sprookje verhaalt over het ontstaan van de witte en zwarte kleuren van de panda.

Panda's hadden toen alleen zwarte poten en een witte kop. Na de dood van een klein meisje wreven de beren de tranen uit hun ogen en omhelsden elkaar, zodat de zwarte kleur van de poten rond de ogen respectievelijk oren werd aangebracht.

De panda is vanwege de afwijkende kleuren en het opmerkelijke gedrag en levensgewoonten populair in dierentuinen. Vanwege de zeldzaamheid zijn er echter lange tijd slechts enige exemplaren in dierentuinen buiten China te zien geweest.

De eerste panda die door westerlingen werd meegebracht was een doodgeschoten exemplaar in de jaren twintig door Theodore en Kermite Roosevelt.

In vertrok Bill Harkness naar China om levende panda's te vangen en mee te nemen naar de Verenigde Staten. Hij werd vergezeld door Tangier Smith , een dierenverzamelaar.

Harkness werd echter ziek en zijn vrouw Ruth Harkness reisde naar China, waar haar man reeds bleek te zijn overleden aan een tropische ziekte.

Ruth Harkness persisteerde erin om zijn taak te volbrengen: het vangen en meenemen van een babypanda.

Ruth was echter een modeontwerpster en een echte socialite , ze was niet gewend om in onherbergzaam gebied te werken.

Ze kon niet met wapens omgaan en gruwde ervan een panda neer te schieten. Toen Ruth uiteindelijk een zeer jong mannetje vond, kennelijk in de steek gelaten door zijn moeder, nam zij het dier mee en noemde het jong naar Su-lin.

Ruth Harkness beschouwde de panda als haar kind en nam de panda mee naar feestjes in haar woonplaats New York. Hoewel ze vaak is afgeschilderd als onkundig heeft ze er wel voor gezorgd dat de panda in leven bleef.

De meeste panda's die in de verschillende expedities levend werden gevangen overleefden slechts enkele weken.

Uiteindelijk schonk Ruth Harkness de panda aan de dierentuin van Chicago. In de dierentuin van Londen werd een groepje panda's geselecteerd met als doel nageslacht te produceren.

Er werd een zeven maanden oud vrouwtje samen met twee mannetjes geplaatst. Het vrouwtje heette Ming en ze werd vergezeld door de mannetjes Tang en Sung.

Het vrouwtje bleef daardoor alleen over voor ze kon worden bevrucht. Ming zelf werd niet ouder dan zeven jaar. De Chinese overheid schonk in een mannetje aan de London Zoo , maar deze stierf al in Eind jaren zestig waren er zestien panda's te bezichtigen in dierentuinen in China.

Daarnaast was er An-An in de dierentuin van de Russische stad Moskou en een exemplaar genaamd Chi-chi in de dierentuin van Londen. Deze panda had, toen zij werd verkocht aan de dierentuin, al een aanzienlijke reis in Europa als kermisattractie achter de rug.

Het in gevangenschap houden van een panda is voor een dierentuin een dure aangelegenheid. De panda is een publiekstrekker voor een dierentuin, die vooral de eerste tijd, veel bezoekers aantrekt.

De bezoekersaantallen vlakken na verloop van tijd wat af, maar de hoge kosten voor het onderhoud blijven. Het houden van een reuzenpanda is ongeveer vijf keer zo duur als het houden van een olifant.

De Zoo Atlanta heeft zes mensen in dienst die vrijwel het gehele jaar door langs particulieren rijden die bamboe kweken in hun tuin voor de panda.

Een ander groot kostenaspect is de huur van de panda. Panda's worden door de Chinese overheid gezien als staatseigendom. Een dierentuin die panda's in gevangenschap wil houden, moet de Chinese regering daarom huur betalen.

De eerder genoemde Zoo Atlanta betaalt ongeveer twee miljoen dollar per jaar om de dieren te mogen verzorgen. Buiten China zelf is de reuzenpanda een zeldzaamheid in dierentuinen.

Wereldwijd zijn er anno , buiten China, slechts zestien dierentuinen met reuzenpanda's. De meeste reuzenpanda's die buiten China leven zijn eigendom van de Chinese overheid en worden voor een periode van ongeveer tien jaar aan dierentuinen uitgeleend.

Binnen dit programma zijn er in de afgelopen jaren, buiten China, reuzenpanda's geboren in Tiergarten Schönbrunn , en , de San Diego Zoo en , de dierentuin van Atlanta , en , de Zoo Aquarium Madrid en in het Belgische park Pairi Daiza in Cambron-Casteau en Hun eerste zoon Fu Long werd geboren op 23 augustus en verhuisde in november naar China.

Een andere panda werd die dag doodgeboren. Precies drie jaar later, op 23 augustus , bracht Yang Yang zoon Fu Fu ter wereld.

Hij verhuisde naar China op 8 november Manchester Evening News. Retrieved February 6, February 23, Archived from the original on May 20, April 24, Archived from the original on June 18, Retrieved May 13, Rolling Stone.

June 23, Retrieved June 23, December 12, Retrieved December 12, Pitchfork Media. Retrieved April 25, Retrieved April 19, December 19, Retrieved December 19, Retrieved 10 January April 6, Retrieved April 13, April 21, Retrieved April 21, Music Artist".

June 3, Retrieved June 3, April 4, Retrieved October 15, Retrieved June 25, Ö3 Austria Top Retrieved July 7, Ultratop Retrieved June 17, Retrieved July 1, Retrieved April 26, Retrieved June 19, Retrieved May 15, Les classement single.

Retrieved May 16, GfK Entertainment Charts. Retrieved May 27, Dance Top 40 lista. Retrieved January 20, Single track Top 40 lista.

Retrieved September 3, Irish Singles Chart. Retrieved May 21, Top Digital Download. Retrieved July 4, The Official Lebanese Top Retrieved July 31, Dutch Top 40 Retrieved June 11, Single Top Top 40 Singles.

Retrieved May 6, Retrieved June 4, Official Charts Company. Retrieved May 20, Entertainment Monitoring Africa.

Retrieved August 9, Singles Top Retrieved May 14, Swiss Singles Chart. Retrieved May 30, Retrieved May 17, Retrieved July 2, Australian Recording Industry Association.

Panda Panda Panda
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

1 Gedanken zu „Panda Panda Panda

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

Nach oben scrollen